Google reviews 4,9 / 5
4.9/5

Leuke bezienswaardigheden in Nijmegen

Wat zijn leuke bezienswaardigheden in Nijmegen?

Nijmegen is een prachtige stad in Nederland met een rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de beste plekken die je kunt bezoeken in Nijmegen:


  1. Valkhof: Het Valkhof is niet zomaar een park; het is een betoverend stukje geschiedenis midden in Nijmegen. Terwijl je wandelt tussen de ruïnes van een eeuwenoud kasteel en een schilderachtige kapel, waan je je even in vervlogen tijden. Bovendien biedt het Valkhof een majestueus uitzicht op de stad en de Waal, waardoor het de ideale plek is om te mijmeren over de tijd.

  2. Stevenskerk: Stel je voor dat je door de imposante deuren van de Stevenskerk stapt, omgeven door de bedwelmende geur van eeuwenoude geschiedenis. Deze gotische parel vertelt verhalen die teruggaan tot de middeleeuwen. Binnenin worden de prachtige glas-in-loodramen en majestueuze gewelven alleen overtroffen door de spirituele sfeer die de kerk doordringt.

  3. Grote Markt: Het Grote Markt-plein is niet alleen een centrale ontmoetingsplek; het is het kloppende hart van Nijmegen. Hier vind je kleurrijke cafés en restaurants, waar de lokale bevolking en bezoekers samenkomen om te genieten van de levendige sfeer. Het is de perfecte plek om te ontspannen, mensen te kijken en te genieten van heerlijk eten.

  4. Nationaal Fietsmuseum Velorama: Fietsliefhebbers, verenigt u! Het Nationaal Fietsmuseum Velorama is als een tempel voor tweewielerfanaten. Ontdek de evolutie van de fiets door de tijd, bewonder zeldzame exemplaren en laat je meeslepen door de passie voor dit iconische vervoermiddel. Het is niet alleen een museum; het is een viering van de vrijheid op twee wielen.

  5. Afrika Museum: Hoewel het een klein eindje buiten Nijmegen ligt, is het Afrika Museum zeker de reis waard. Temidden van de serene natuur biedt dit museum een diepgaande blik op de diverse culturen van Afrika. Bewonder kunstwerken, leer over tradities en laat je betoveren door de kleurrijke geschiedenis van dit continent.

  6. Museum Het Valkhof: In het hart van de stad huist Museum Het Valkhof, een schatkamer vol kunst en geschiedenis. Dwaal door zalen gevuld met Romeinse artefacten, middeleeuwse meesterwerken en hedendaagse exposities. Elk stuk vertelt een verhaal en nodigt je uit om de rijkdom van de menselijke creativiteit te ontdekken.

  7. De Bastei: Stel je voor dat je langs de oevers van de Waal wandelt, omgeven door de geluiden van kabbelend water en zacht ritselende bladeren. De Bastei, een natuur- en cultuurhistorisch museum, neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Nijmegen en biedt een harmonieuze fusie van natuurlijke pracht en menselijke creatie.

  8. Honigcomplex: Het Honigcomplex is niet zomaar een verzameling gebouwen; het is een bruisende enclave van creativiteit en culinaire ontdekkingen. Gevestigd in een voormalige fabriek, herbergt het complex een eclectische mix van boetieks, kunstgalerijen en restaurants. Het is de perfecte plek om je te laten verrassen door lokale ambachten en smaken.

  9. Kronenburgerpark: Een wandeling door het Kronenburgerpark is als een reis door de tijd, omgeven door de rustige pracht van de natuur. Terwijl je langs de vijver wandelt en historische beelden passeert, wordt de betovering van dit park alleen maar versterkt. Het is een oase van sereniteit in het bruisende hart van de stad.

  10. Lange Hezelstraat: Stel je voor dat je door de oudste winkelstraat van Nederland slentert, omringd door karakteristieke boetieks en antiekwinkels. De Lange Hezelstraat is niet alleen een winkelbestemming; het is een reis door de tijd, waar elke geplaveide steen een stukje geschiedenis draagt. Stop bij gezellige cafés en laat de charme van vervlogen dagen op je inwerken.


Dit is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden in Nijmegen. De stad heeft nog veel meer te bieden, dus afhankelijk van je interesses zijn er genoeg plekken om te ontdekken. Bekijk onze leuke activiteiten die wij in Nijmegen aanbieden.

Bekijk alle activiteiten

E-Step

€27,50 p.p.

Je hoeft niet te steppen, maar alleen maar gas te geven! Op onze stoere e-steps ontdek je de highlights van Nijmegen.

Archery Tag

€24,50 p.p.

Archery Tag is een uitdagende pijl en boog activiteit voor de hele groep, waarbij je met speciale foam-pijlen op elkaar kunt schieten.

Teamgames

€24,50 p.p.

Bij Teamgames draait alles om samenwerken, tactiek, creativiteit, slimheid & snel handelen. Een regelrechte teambuilding activiteit!

Bubbelbal

€24,50 p.p.

Bubbelbal is een lachwekkende activiteit, waarbij iedere speler een plastic bal van 1,5 meter om zich heen heeft en waarbij je elkaar omver kan botsen.

Levend cluedo

€21,50 p.p.

Dompel jezelf onder in mysterie en spanning met stadsspel ‘Levend Cluedo’! Ontdek de dader, los puzzels op en geniet van sensatie.

E-chopper

€32,50 p.p.

Rij op onze stoere E-Chopper met brede banden en hoog stuur. Heerlijk geluidloos cruisen door het prachtige Nijmegen.

Expeditie Nijmegen

€24,50 p.p.

Overleef de ultieme proeven tijdens Expeditie Robinson! Eet krekels bij de eetproef en houd balans tijdens de puzzelproef. Avontuur wacht!

Undercover

€24,50 p.p.

Betreed de schaduwwereld van Nijmegen met geheime missies in stadsspel Undercover. Spanning, mysterie en teamwork wachten op jullie. Durf jij?

De Alleskunner

€24,50 p.p.

Ontdek jullie verborgen talenten tijdens ‘De Alleskunner’! Een dag vol uitdagingen, teamwork en verrassende vaardigheden. Ben jij De Alleskunner van de groep?

activiteiten nijmegen

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over onze activiteiten in Nijmegen, arrangementen, boekingen of andere vragen? Kijk dan hieronder bij de veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze arrangementen en activiteiten in Nijmegen!

Veelgestelde vragen

Nijmegen Outdoor organiseert al jarenlang activiteiten voor groepen zoals vrienden, teams, bedrijven of families rondom Nijmegen. We snappen goed dat jij een zo leuk mogelijke dag wilt organiseren en daar helpen we je dan ook graag bij met onze ruime ervaring. Door onze unieke ligging in Nijmegen kun je vanuit ons kantoor zowel direct de binnenstad van Nijmegen gaan ontdekken, maar ook de prachtige natuur rondom Nijmegen gaan ontdekken, bijvoorbeeld op een e-chopper of e-step.

Natuurlijk willen we niet dat jullie gezellige dag in het water valt en hopen we dat het zonnetje lekker schijnt. Mocht er toch sprake zijn van slecht weer, we wonen immers toch in Nederland, biedt Nijmegen  Outdoor de mogelijkheid om de door jullie gekozen activiteit aan te passen. We kunnen deze service garanderen tot 4 dagen voor de door jullie gekozen datum.

Voor een losse activiteit moet je wat betreft de tijdsduur rekenen op minimaal anderhalf uur en maximaal drie uur. Voor combinaties van activiteiten kun je rekenen op minimaal 2 en maximaal 4 uur.

Jazeker! Nijmegen Outdoor is gespecialiseerd in het organiseren van complete dagprogramma’s voor groepen zoals vrienden, teams, bedrijven of families. Overdag heb je de mogelijkheid een of meerdere activiteiten te gaan doen. In de avond kun je kiezen voor een arrangement om lekker uit eten te gaan in een van de leuke restaurants in het bruisende Nijmegen.

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Het is tenslotte jullie uitje! Onze ervaring is dat twee activiteiten overdag gevolgd door lekker dineren en op stap gaan in Nijmegen de ideale invulling is voor deze speciale dag.

Het liefst horen wij dit uiteraard zo snel mogelijk. De richtlijn is 4 dagen voorafgaand aan de speeldatum. Tot 4 dagen voorafgaand aan jullie activiteit kun je het aantal personen nog wijzigen of annuleren. We willen je vragen om uiterlijk 4 dagen voorafgaand aan de activiteit de betaling te doen via de link die je van ons ontvangt in de mail.

We zijn gevestigd in het centrum van Nijmegen en dus zijn we makkelijk bereikbaar met elke vorm van openbaar vervoer. We liggen op loopafstand vanaf het Centraal Station. In de buurt zijn er ook meerdere parkeergarages om je auto of motorvoertuig te parkeren.